IJsbaan blijft helaas gesloten

Beste leden en schaatsliefhebbers!

Wat we niet meer verwachtten deze winter is dan toch gebeurd. Doordat de winter behoorlijk zijn intrede heeft gemaakt, begon het ook bij het bestuur te kriebelen bij de gedachte dat er mogelijk weer geschaatst kon worden op het Zwanenwater.

Het is en blijft immers de mooiste schaatsbaan van Noord-Holland.

Omdat het in deze periode van Corona niet vanzelfsprekend is om een schaatsbaan te openen, hebben we ons laten informeren door de veiligheidsregio en de gemeente. Met behulp van voorbeelden voor draaiboeken van andere schaatsverenigingen en het stappenplan van de KNSB voor het openen van natuurijsbanen konden wij ons een beeld vormen van de regels die wij als bestuur moeten naleven als we het Zwanenwater open willen stellen voor het schaatsen.

Hierdoor kwamen we helaas tot de conclusie dat die regels en voorschriften in combinatie met de lokale omstandigheden in het natuurgebied het ons niet mogelijk maken, om het schaatsen – mocht er over een paar dagen ijs liggen – te faciliteren. De ijsbaan blijft dus gesloten. Een besluit dat wij zeer betreuren, zeker in de wetenschap dat we al veel vragen hebben gekregen of en wanneer we open kunnen gaan. We kunnen het jammer genoeg niet mooier maken, en hopen natuurlijk op een volgende vorstperiode en dan onder betere omstandigheden!

Het bestuur IJsclub Het Zwanenwater

2 antwoorden
 1. Cor Butter
  Cor Butter zegt:

  Onbegrijpelijk. IJsbaan gesloten. Overal zijn de ijsbanen open. Sommige alleen voor leden. Prachtig weer.
  Wie heeft hier iets uit te leggen?
  IJsclub, gemeente, veiligheidsregio, Natuurmonumenten?

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *